Voor wie

De JazzAcademie is een initiatief van jazzliefhebbers, uit de hoek van zowel “leraren” als “leerlingen”. Beide kanten zijn niet helemaal gelukkig met het bestaande aanbod voor amateurs. En vinden dat het beter kan.

JazzA is er voor iedereen die jazz speelt op één van de gangbare jazzinstrumenten: piano, bas, sax, trompet, drums, zang, etc. Bij JazzA speel en leer je op je eigen niveau. Want niks is zo vervelend als samen spelen met iemand die heel veel verder is of juist heel veel minder ver is. Bij JazzA gaan we uit van drie niveaus. De namen zijn een beetje Amerikaans maar ja… daar komt de jazz ook vandaan.

Jazz Enthousiast Je speelt of zingt al. Je beheerst je instrument op een redelijk niveau, je hebt er lol in maar beseft dat je aan het begin staat voor wat betreft de jazz. Als zanger of zangeres kan je al goed en zuiver zingen. Je doet nu pop of klassiek. Wat je wilt leren zijn vooral de basics, soleren, samenspelen.

Intermediate Je speelt regelmatig en treedt soms wel eens op met eigen band. Je leest noten, je hebt ervaring met improviseren, je kent de meeste basics van je instrument, maar je wilt nu wel eens verder. In je favoriete stijl de diepte in, leren van andere stijlen en wat meer theoretische diepgang.

ProAm Dit is het hoogste niveau op JazzA. Je zit ergens tussen amateur en professional. Je treedt met enige regelmaat op in één of meerdere gezelschappen en beheerst je instrument behoorlijk goed. Je wilt je nu verder verdiepen en eigenlijk wel heel goed worden.

Reageren is niet mogelijk.